OVER MIJ


Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Van jongs af aan heb ik getekend, geknipt, geplakt, kleding bedacht en gemaakt, klei gebakken, geschilderd, piano gespeeld en (bamboe-)fluit gemaakt en gespeeld en van die dingen.

Na de hbs-b in Doetinchem ging ik een ‘echt vak’ studeren in Nijmegen, en in de avonduren haalde ik teken- en handvaardigheid aktes op de PABO. Later deed ik nog een HBO leraren opleiding. Hoewel ik niet professioneel in het creatieve vak heb gewerkt heb ik een groot deel van mijn tijd hieraan besteed met veel plezier en enkele workshops gegeven.
Naast mijn werk (de laatste 20 jr bij AZG/ RUG/ UMCG) ging ik door met schilderen en soms maak ik ook ruimtelijk werk.

Inmiddels ben ik gestopt met mijn werk en heb meer tijd voor schilderen. Mijn inspiratie haal ik uit dingen die ik dagelijks tegenkom: mensen, dieren, stad, land en water. 

Mijn motto: Je kunt overal een landschap uit halen

Soms haal ik stukken uit mijn schilderijen die me bevallen om deze uit te vergoten om mezelf te kunnen laten gaan in de fantasie van abstractie, vlakken en kleuren. Zo ontstaat op mijn gevoel dan weer een soort landschap van verf of gemengde techniek.
Ik werk met acrylverf, olieverf en gemengde technieken. Door kleuren en materialen te mengen ontstaan steeds weer nieuwe verrassingen.